Roger&Spencer Match - EUROARMS

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
ODPOWIEDZ
waldy
Moja broń:

Post autor: waldy »

Dołączyłem właśnie do grona szczęśliwych posiadaczy :D :D :D
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Post autor: mkowalczuk »

Gratuluję!
I jak tam oksyda na lufce?
No i zrób fotke koronki! Niech zobaczę jak być powinnio.
waldy
Moja broń:

Korona wygląda w rzeczywistości jeszcze lepiej. Trzeba wziąć pod uwagę, że pokazana na zdjęciu jest powiększona X razy (jak zrobisz fotkę żyletki jej pozornie gładziutkie ostrze wygląda jak powyszczerbiana piła). Oksyda OK. No oczywiście można pod lupą......... No ale do zdjęć -->
Obrazek
Obrazek
Obrazek
(kliknij na zdjęcie - zrobi się większe)

Wieczorem obróbka okładzin i jak starczy czasu polerowanie mechanizmów.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

:D

Czyli udany zakup
Gratuluję!
Wspaniale, że nie musiałeś czekać.
waldy
Moja broń:

Cieszę się bardzo, bo w zasadzie jest to chyba pierwszy rewolwer, który leży mi w ręce. Jako, że kule do mnie nie dotarły to jest czas na dopracowanie szczegółów. Na spuście prawie 3kg, zobaczymy jak będzie po.
R0GNAR
Bywalec
Moja broń:

Post autor: R0GNAR »

By nie smiecic to tu sie podłącze : jaki rewolwer ma większą rękojeśc R&S czy Remik ?
Thalon
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Thalon »

R&S.
R0GNAR
Bywalec
Moja broń:

Inaczej - :D jesli chodzi o ustawienie rękojesci i jej wielkości przy nawiku to przyrownac bardziej mozna R&S czy Remika? Będe miał wtedy troszke lepszy obraz bo jak narazie to nie maiałem okazji ,,macać" żadnego.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Moim zdaniem rękojeści Navika bliższa jest rękojeść Remika.
Sugeruję jednak byś popróbował obu rewolwerów. Michał pewnie ma oba na stanie, albo za chwilę tak ten towar stanie się popularny, że będziesz mógł sprawdzić u ludzi na strzelnicy.
Awatar użytkownika
oktogenek
Moja broń:

Post autor: oktogenek »

Rognar przed chwilą sprawdziłem i moja dłoń choć jest dość mała mieści się na styk na Naviku .44 z Pietty natomiast w R&S Euroarmsu jest jeszcze 1,5cm luzu na rękojeści, macałem Remika Euroarmsu będąc u Cereusa i na oko miał taką samą rękojeść jak Navik
R0GNAR
Bywalec
Moja broń:

Jak to wygląda od strony pobojczyka w remiku i R&S ? Czytałem pomstowania na pobojczyk w remiku (łamie sie ,wygina) potem pojawiły sie posty ze wszysko ok. Następnie trafiłem na pomstowania na pobojczyk w R&S ????
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

R0GNAR - w każdym z niej można spaprać materiał wykonując otwór zbyt dużym wiertłem, krzywo w zbyt miękkim materiale.
Jak ktoś siłuje się z kulami, bo ma je np. utwardzone, to nawet o pobojczyk navika może się pokaleczyć. lądując w R&S trzeba ciut zmodyfikować technikę ładowania lub ładować choćby przez szmatę, która na stanowisku doskonale się sprawdza bo można oczyścić dłonie po ładowaniu i smarowaniu. R&S ma przetyczkę-bolec służącą do otwierania go. Jest to faktyczne mało wygodne, ale tragedii nie ma. Remik ma to zapięcie wygodniejsze, ale za to tam jest opisywana blaszka, która potrafi się zdeformować, a i blacha tej części głównej też czasem, przy mocno nadkalibrowej amunicji lub/i dodatkowo utwardzonej - potrafi się wygiąć. Jeśli właściwie dobierzesz ładunek, ilość kaszy czy grubość przybitki oraz kaliber kuli i nie trafisz na te newralgiczne części z "plasteliny" to będzie w remiku też OK.
Jeśli zaś nie strzelasz zgodnie z MLAIC, bo wbrew wrażeniu jakie można odnieść na iwebie - sporo osób właśnie tak strzela, to zapomnij o problemie, bo ładowaczka stojąca z boku i dodatkowy bęben sprawiają, że ta czynność staje się wręcz przyjemnością. :D

Jeśli byś zdecydował się na Remika to nie wpadnij na pomysł by fazować wejście osi w bęben. Tego typu poradę przeczytałem gdzieś na iwebie. Jeśli już to może troszkę samą oś popraw, ale bębna nie ruszaj. Takie fazowanie ułatwi bowiem wnikanie resztek ze spalenia prochu między oś i bęben.
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Dziś dotarła do mnie skrzynka oferowana ostatnio na iweb-ie i allegro.

Gdyby nie to - musiałbym zawijać beroń w kawałek skóry ;-)
Obrazek

Teraz jednak mogę się pochwalić:
Obrazek

jak widać, chyt tej broni ledwo mieści się, ale na ewentualną korektę przyjdzie czas,a ścianki podziału sa na tyle miękkie, że nie stanowi to na dziś problemu.
Jesli ktoś nie zauważył: prochownica jest z Colta sygnowaniem. Docelowo będzie ciut inna ;-)

Buba1340 - dziekuję za udaną transakcję!
R0GNAR
Bywalec
Moja broń:

Heh fajny widoczek,przypomniał mi sie film ,,Colt45" -gdy pan zmowi zestaw pan Colt przysle panu taką skrzyneczke :D
mkowalczuk
Stary bywalec
Moja broń:

Zrobiłem malutką korektę części, w której mieści się bęben. Broń wchodzi już bez oporów. Wystarczyło delikatnie odkleić przegródki i ponownie przykleić, ale równolegle/prostopadle do ścianek.

Rognar - taka faza zachwytu nad CP mnie dopadła. Broń umieszczona w skrzyneczkach :-)
To już kolejna sztuka w tego typu ubranku :-)
ODPOWIEDZ