masz szansę... broń "kolekcjonerska" w g nowej ... przynależnosc do "klubu kolekcjonerskiego",
ALE przecież napisałes , że TYLKO CZARNOPROCHOWA.. bo "brzydzisz sie współczesną..... wiec o co chodzi???
Mówiłem tylko, co usłyszałem na zawodach w Bańgowie.
Na kolekcjonerskie, najlepiej kupić lefoszkę, przed wejściem ustawy (nie trzeba wtedy należeć do stowarzyszenia), następnie rozszerzyć do 50 szt. Można mieć w ten oto sposób, piękną kolekcję glocków.
Przeczytaj ustawę uważnie. Brak konieczności przynależności jest przez miesiąc od wejścia ustawy w życie i dotyczy tylko broni na nabój scalony sprzed 1850 roku.
Ale odpowiem: w przeciwieństwie do sportowców - kolekcjonerzy mogą stworzyć swój własny klub. Nie ma ogólnopolskiego klubu kolekcjonera na wzór PZSS:-)
No i jak sobie dobrze przypominam: jest ograniczenie ustawowe dotyczące tego co można kolekcjonować. Glock się raczej nie załapie.
W nowej ustawie nie znajduję ograniczeń. co do roku.
Jest, że można.mieć punkt 1-6, czyli nawet taka jak w firmach ochrony, Nie widzę też delegacji do wydania rozporządzenia,
masz szansę... broń "kolekcjonerska" w g nowej ... przynależnosc do "klubu kolekcjonerskiego",
ALE przecież napisałes , że TYLKO CZARNOPROCHOWA.. bo "brzydzisz sie współczesną..... wiec o co chodzi???
Mówiłem tylko, co usłyszałem na zawodach w Bańgowie.
edyta .
Jak rozmawiłes na zawodach w Bangowie
to mogłes podejść do Wille "on jest prawnikiem i strzlecem ze wszystkiego"
Byłby ci wyjasnił to i owo, tym bardziej, że on też jest zainteresowny datą wejscia nowwej ustawy.....
Lefoszka miała byc z resztą zelaza nasicanie, bo tam jej miejsce jako mysliwska.. a nie w szafie..
(szafa ma tylko 9 miejsc.. )
a współczesnej juz sa 4 szt. i co? znowu koszty?
Myślałem by kupić lefoszkę, ale doszedłem do wniosku, że nie stać mnie na płacenie kolejnych podatków. Dochodowy, VAT, a teraz od hobby? Chyba wystarczy ... .
Rozumiem więc Twą decyzję.