Ankieta - napis na otoku gwiazdy
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Nie jestem, ale chyba mammkowalczuk pisze:Siostry i Bracia Kurkowi - czy macie jakiś pomysł, by pogodzić styl western z Wasymi pięknymi strojami?

Tarcza herbowa, troszke taka jak ta z Twojego awataru. Bardzo podobna nosili szeryfowie i bardzo podobna miewala szlachta a i pospolstwo jak i wszelkie stany ryngrafafy o zblizonym ksztalcie na piersiach wieszalo..
Pasuje i do kapelusza i do kontusza.
Biorac pod uwage ze nasi tu grzali z czarnego prochu ostro i wstrety nim wszelakie nieprzyjaciolom czynili w czasach kiedy jeszcze nikt nie slyszal o Ameryce mozna rozwazyc projekt nowej , bardziej uniwersalnej odznaki.
Plastyka nam trzeba ot co i to plastyka z okiem mechanika aby ta blaszka stowki nie musiala kosztowac.
Poczatkowo mial to byc znaczek ulatwiajacy rozpoznawanie sie na zawodach. Na zawodach na ktorych bywamy przedewszystkim w Polsce. Teraz zaczynam myslec - dajmy pokoj duzemu znaczkowi na czas jakis a pomyslmy o malej miniaturce ktora da szanse sie rozpoznac gdzies na cywilnych imprezach. Srebrny znaczek ktory bylby na tyle neutralny a jednoczesnie jednoznacznie wskazyjacy na CP ze mogli by go wszyscy zaakceptowac.
Zauwazyliscie ze wszyscy, nawet zwolennicy angielszczyzny piszac w dyskusji uzywaja CP a nie BP ? Ciekawe zjawisko

My kowboje to znamy i juz nam takie emocje nie straszne, znamy czasy gdzy roznice miedzy US a CS pieczetowaly litry krwi...
A orzelek z krocica i tak ladniejszy

- Jankesszuwarek
- Bywalec
- Moja broń:
- George
- Bywalec
- Moja broń:
Składam rezygnację
Życzę udanego wzoru, który wszystkich zadowoli.
Ostatnio zmieniony śr 01.lis.2006 - 09:16 przez George, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jankesszuwarek
- Bywalec
- Moja broń:
- Wiola
- Bywalec
- Lokalizacja: BK Strzelców Czarnoprochowych Straży Zamkowej w Czersku
- Moja broń:
Misiu, podoba mi sie Twoj projekt. Wiadomo o co chodzi, uniwersalny, jest ok.
Pomysl zarzucil Nemo i tak mamy juz cos <wiesz Nemo, moze wykonac jednak na tyle wyrazne znaczki, zeby nie przerabiac tego tematu drugi raz?>. Rozmawialam z Wojtkiem, dlaczego nie skrzyzowana bon, brakowalo tla. I mamy. Jesli ludzie zatwierdza projekt i znajdzie sie miejsce na identyfikacyjny napis w jezyku polskim, zamawiam.
Szuwarku brawa za podejscie. 

- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Brawo Misiu

Tak mi przyszlo do glowy ze ten konkretnie wzor tarczy herbowej nie bedzie razil przy zadnym uniformie, a Tys to pieknie w ksztalt uformowal.
Duza blacha z nickiem na zawody, malenka ze srebra na wpinke do klapy

A gwiazdy gwiazdami tez ladne i tez moze miec kazdy chcacy.
Walczcie zatem dalej i po ostatecznym ustaleniu wzorow zaczniemy meczyc wykonawce o ustalenie konkretniejszej ceny. Nalezy jednak pamietac ze jesli zaakceptujemy jeden wzor to bedzie taniej, bo cena dosc mocno jest zwiazana z wielkoscia zamowienia.
-
- Stary bywalec
- Moja broń:
- cpt.Nemo
- Stary bywalec
- Moja broń:
Spoko, spoko - poszlo juz do nich odpowiednie zapytanie, list ponizejmkowalczuk pisze: Wielki Misiu - projekt rewelacyjny jeśli nie zerżnięty z loga:
http://www.grajcar.police.pl
Witam,
Na forach poswieconych czarnemu prochowi trwa ozywiona dyskusja na temat uniwersalnego znaczka, ostatnio pojawil sie projekt mocno zblizony do waszej odznaki.
http://www.blackpowder.pl/viewtopic.php?p=1286#1286
Czy mieli byscie jakis sprzeciw gdyby ta forma uniwersalnej odznaki przeszla w glosowaniu i zostala wykonana dla chcacych ja posiadac strzelcow CP ?
Serdecznie pozdrawiam, i czekam na Wasza opinie.
cpt.Nemo /Lech Klaude/
- Łucznik
- Bywalec
- Moja broń:
Gwoli inspiracji polecam rozejrzeć się na stronie:
http://www.grawerapanasiuk.com.pl/wojskowe_graf.htm
Można też wygoooglować "military badges OR police badges"
Jak powinny być labry przy tarczy herbowej ułożone to byle szlachetka wiedzieć powinien.
Chyba za dużo telewizji oglądam, gdyż ściśnięta szarfą wpół tarcza herbowa powoduje u mnie nieodpartą chęć zażycia No-spa i Gas-stop jednocześnie.
Ale generalnie dyskusja w dobrym kierunku idzie.
http://www.grawerapanasiuk.com.pl/wojskowe_graf.htm
Można też wygoooglować "military badges OR police badges"
Jak powinny być labry przy tarczy herbowej ułożone to byle szlachetka wiedzieć powinien.
Chyba za dużo telewizji oglądam, gdyż ściśnięta szarfą wpół tarcza herbowa powoduje u mnie nieodpartą chęć zażycia No-spa i Gas-stop jednocześnie.
Ale generalnie dyskusja w dobrym kierunku idzie.