Cd problem Uberti

Generalnie broń krótka taka jak rewolwery oraz pistolety.
ODPOWIEDZ
musik
Moja broń:

Cd problem Uberti

Post autor: musik »

Widzę że w praktyce to wygląda tak -
najlepiej przed lub zaraz po zakupie nowego Colta udać się z nim do rusznikarza celem sprawdzenia i ocenienia jego stanu
Awatar użytkownika
Piotr-p40
Moja broń:

Post autor: Piotr-p40 »

Kolego, Dragonik to piękny rewolwer i można go kupić za stosunkowo niewielkie pieniążki. Jak każdy colt prędzej czy później wymaga spasowania.
Pytanie czy chcesz strzelać zawodniczo czy rekreacyjnie - jeśli to drugie to sprawdź tylko czy jest ,,osiowy", kup i ciesz się zabawą :D
Jeśli planujesz strzelanie w celu osiągania super rezultatów na zawodach to będziesz musiał go dokładnie spasowywać, polerować, kombinować... lub kupić LaPage'a 8)

P.S. Osobiście wolę rekreację 8)
musik
Moja broń:

Dzieki za sugestie, ale chyba zdecyduje sie na Walkera
musik
Moja broń:

Witam,
Dzieki za sugestie, ale myślę jeszcze nad Walkerem
Awatar użytkownika
Piotr-p40
Moja broń:

Post autor: Piotr-p40 »

No jeśli będzie Walker to gratuluję krzepy :D ja osobiście nie jestem w stanie strzelać z niego inaczej niż oburącz :lol:
Walker Kolego też nie jest bez wad - choćby problem z opadającym pobojczykiem podczas strzelania (oczywiście nie we wszystkich egzemplarzach).

Może zastanów się na początek nad zwykłym Navy z 7,5 calową lufą? Tani, składny, stosunkowo dopracowany i na 25 m w zupełności wystarczający...

Ogólnie przy rewolwerach CP zasada jest prosta - są piękne, stosunkowo bezawaryjne (z racji prostoty), ogólnie tak jak pisałem wyżej albo do strzelania rekreacyjnego albo jak każda broń wymagające ,,dopieszczenia" w celu osiągnięcia wyników.

Zdarzają się wyjątki - kolega kupił swego czasu Colta Navy - stan baaardzo dyskusyjny - nieosiowy, lekko rozklekotany i z zapieczonymi kominkami - i bez większych problemów robi wyniki rzędu 80 pkt i więcej na 25 m co uważam za wynik świetny dla rewolwerów CP.

Pozdrawiam
ODPOWIEDZ