Witam i proszę o radę.

Broń długa taka jak karabiny i strzelby.
ODPOWIEDZ
stangret
Bywalec
Moja broń: Zdrowy rozsądek niepoprawny politycznie :)

Witam i proszę o radę.

Post autor: stangret »

Witam Wszystkich jako nowy forumowicz zaczynający przygodę z CP.
Ostatnio nieżle się wkręciłem czytając to i owo o czarnoprochowcach i postanowiłem nabyć jakiś karabin. Jako, że z czrnoprochowca strzelałem tylko raz jakiś czas temu więc i rozeznanie rynku mam słabe. Sporo o temacie CP jest rozsiane po sieci, ale wolę zapytać bezpośrednio zaprawionych w bojach Kolegów.
Co byście polecali na początek w cenie do 1000 zł.
Przeznaczenie : strzelanie rekreacyjne kuląi pociskiem na dystansach do 100m.
Myślałem o jakimś Hawkenie i chyba nawet wysłałem maila do Tomka zanim tu się zarejestrowałem.
Dzięki za sugestie.
ps. juz myślę o założeniu sekcji strzeleckiej w Stowarzyszeniu w którym działa :-D
wasylek
Moja broń:

Post autor: wasylek »

:brawo:
Awatar użytkownika
Jankesszuwarek
Bywalec
Moja broń:

Post autor: Jankesszuwarek »

No jak jesteś w Londynie no to trochę inaczej wygląda. Jesli to tylko ściema to polecm Tomka. Howken na początek to jest to, też od tego zaczynałem.
stangret
Bywalec

Mieszkam na stałe w Londynie, ale karabin będę trzymał w kraju.
Tu w krainie deszczowców jest trochę bardziej rygorystycznie z CP, dlatego miejsce przechowywania i użytkowania kiedy tylko będę w kraju pozostaje - Polska. Nie chcę od razu wykładać kosmicznych pieniędzy, jak też nie chcę kupić "padła" na początek. Od czegoś trzeba zacząć, a potem- kto wie. Na serio myślę o powołaniu sekcji strzeleckiej przy Stowarzyszeniu w którym działam wraz z kilkoma bardzo doświadczonymi i zaprawionymi strzelcami. Chciałbym aby giwerka dotarła na miejsce w Świętokrzyskie przed moim przyjazdem tj, 27 luty. Będę miał tylko dwa dni aby ją przetestować intensywnie, więc jak widzicie "kruca bomba, mało casu"

Tomeeeek. Odeeeezwij się :-D
Awatar użytkownika
nowicjusz
Moja broń:

Post autor: nowicjusz »

Polecam Hawken Investarm w kalibrze 45 z gwintem 1:48'. Stosunkowo tani, celny, dobrze strzela kulami, przyzwoicie Maxiballem. Kaliber popularny, nie będziesz miał kłopotu ze znalezieniem kul (zanim zaczniesz odlewać, co polecam - fajna zabawa).
Pozdrawiam,
Jacek
PS. Spróbuj się skontaktować z Jackiem Sygulą. Może coś ma. Nick na forum: jacek sygula
stangret
Bywalec

Wybór dokonany. Hawken Inwestarms 45 :-D :-D :-D
Teraz tylko dokonać transakcji i pif-paf :-D
Dzięki za rady i pomoc. Z pewnością opiszę pierwsze wrażenia.
ODPOWIEDZ