stulpner pisze:Bisu gratuluję męskiej decyzji ! nie sugeruj się postami czarnowidzów !
Ale ja jeszcze na tym forum niczego nie napisałem!
A tak poważnie to witam gorąco wszystkich dymiących!
Być może niektórzy znają mnie z innych forów.Strzelam głównie w samotności z wiatrówek, ale ostatnio myślę o powrocie do czarnoprochowców. Niestety zostałem skutecznie zniechęcony do czarnoprochowców po krótkiej wizycie w dziale czarnoprochowym na beżowym forum.Chłopaki z działu wiatrówkowego okazali się o wiele milsi i sympatyczniejsi.
Gdy strzelałem z czarnoprochowców wybierałem głównie ten czas gdy strzelnica była pusta(przeważnie niedzielne późne popołudnie lub wieczór).
Jakoś wolę postrzelać w spokoju i bez pośpiechu sobie przy okazji pokątemplować.
Wcześniej posiadałem karabin Hawken Rifle Ardesy z dwoma klinami i skokiem gwintu 1-32". Niestety rozstałem się z nim zanim zdążyłem go lepiej poznać. Aktualnie posiadam wysłużona replikę Colta Walkera w wykonaniu Armi San Marko z roku bodajże 1975.
Na to forum trafiłem przypadkiem.Przyznać muszę że atmosfera wydaje mi się tu zdecydowanie lepsza niż na "beżowym forum" a samo forum bardziej koleżeńskie oraz takie przytulne, nie za duże i nie za małe.
Na razie głównie czytam.Do przeczytania pozostał mi tylko dział rewolwerowy.
Chciałbym jednak spotkać się z ludźmi strzelającymi i popatrzyć jak strzelają lepsi oraz skorzystać z ich doświadczenia.Jako że mieszkam w Polsce północnej wydaje mi się że najlepiej było by spotkać się z kolegami z Gdańska. Słyszałem że strzelają na strzelnicy na Jaśkowej Dolinie.Mam w związku z tym dwa pytania: Kiedy można się tam wybrać by kogoś spotkać? W jaki dzień? W jakich godzinach? Oraz jak tam dojechać. Chodzi mi o autobusy komunikacji miejskiej.Jakim numerem? Z Wrzeszcza? Z Gdańska Głównego?
Za wszystkie odpowiedzi uprzejmie dziękuję i gorąco pozdrawiam wszystkich forumowiczów!