Witam serdecznie wszyskich uczestników forum. Jest to moja pierwsza wizyta i jak sądzę nie ostatnia. Przejdę jednak do rzeczy. Od trzech lat jestem posiadaczem Hawkena R kaliber 45 1-32'' i nie pasuje mi ten gwint. Jest niechlujnie odkuty i nie ma mowy o przyzwoitym skupieniu nawet długimi pociskami (dystans 50m) no i ekonomika strzelania pozostawia trochę do życzenia. Moi koledzy z bractwa rybnickiego strzelają z różnego sprzętu ale przeważa kaliber 45 i gwint 1-66. I to jest to co mnie w zupełności by wystarczyło. Chciałbym w moim Hawkenie wymienić lufę na 1-66 i nie mam bladego pojęcia do kogo miałbym się zwrócić. Bardzo proszę o pomoc.
Dzięki Janie za czytanie. No i oczywiście za odpowiedź. Wiem że z ardesą bywa różnie ale mam patriota tej firmy i lufa jest jak marzenie - lustro po prostu. Wystrzelać na nim 90 pkt to standard. Nie wiem o jakim serwisie aukcyjnym piszesz. Próbowałem coś znaleźć na allegro ale może źle szukam. Pozdrawiam.
Kupiłem nową lufę gotową do zamontowania, Wprawdzie większy kaliber, bo 50 ale dzięki temu lufa jest trochę lżejsza. Gwint 1-66'' głęboki ośmiobruzdowy, gładki z lustrzanym połyskiem. Jestem w niebie. Mam nadzieję że w miarę szybko dogadam się z tą rurą.
Pozdrawiam.