lufa do hawkena

Broń długa taka jak karabiny i strzelby.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
koral
Moja broń:

lufa do hawkena

Post autor: koral »

Witam serdecznie wszyskich uczestników forum. Jest to moja pierwsza wizyta i jak sądzę nie ostatnia. Przejdę jednak do rzeczy. Od trzech lat jestem posiadaczem Hawkena R kaliber 45 1-32'' i nie pasuje mi ten gwint. Jest niechlujnie odkuty i nie ma mowy o przyzwoitym skupieniu nawet długimi pociskami (dystans 50m) no i ekonomika strzelania pozostawia trochę do życzenia. Moi koledzy z bractwa rybnickiego strzelają z różnego sprzętu ale przeważa kaliber 45 i gwint 1-66. I to jest to co mnie w zupełności by wystarczyło. Chciałbym w moim Hawkenie wymienić lufę na 1-66 i nie mam bladego pojęcia do kogo miałbym się zwrócić. Bardzo proszę o pomoc.
jan454
Moja broń:

Post autor: jan454 »

Na znanym serwisie aukcyjnym pojawiają się lufy w stanie surowym właśnie z takim skokiem gwintu,tyle że są z Ardesy,w cenie 270
Awatar użytkownika
koral
Moja broń:

Dzięki Janie za czytanie. No i oczywiście za odpowiedź. Wiem że z ardesą bywa różnie ale mam patriota tej firmy i lufa jest jak marzenie - lustro po prostu. Wystrzelać na nim 90 pkt to standard. Nie wiem o jakim serwisie aukcyjnym piszesz. Próbowałem coś znaleźć na allegro ale może źle szukam. Pozdrawiam.
jan454
Moja broń:

Post autor: jan454 »

Chodzi oczywiscie o allegro,te lufy pojawiają od czasu do czasu,musisz zapolować na nie,ew.daj ogłoszenie w dziale kupie-sprzedam tu i na iwebie.
Awatar użytkownika
koral
Moja broń:

Kupiłem nową lufę gotową do zamontowania, Wprawdzie większy kaliber, bo 50 ale dzięki temu lufa jest trochę lżejsza. Gwint 1-66'' głęboki ośmiobruzdowy, gładki z lustrzanym połyskiem. Jestem w niebie. Mam nadzieję że w miarę szybko dogadam się z tą rurą.
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ