Jaki rewolwer kupić??
Jaki rewolwer kupić??
Witam
Jestem tutaj nowy może źle szukam ale niestety nie mogę znaleźć tematu więc piszę.
Chcę kupić rewolwer szczerze mówiąc nie miałem jeszcze kontaktu więc moja wiedza nie jest zbyt wielka.
Interesuje mnie
http://www.militaria.pl/hege/rewolwer_c ... _p3448.xml
ten właśnie colt
Jeżeli ktoś go posiada to byłbym wdzięczny za jakieś opinie.
I jeszcze jedno nurtujące mnie pytania Jaki wpływ na strzelanie ma kaliber
lepiej kupić 0.36 czy 0,44 ??
Jestem tutaj nowy może źle szukam ale niestety nie mogę znaleźć tematu więc piszę.
Chcę kupić rewolwer szczerze mówiąc nie miałem jeszcze kontaktu więc moja wiedza nie jest zbyt wielka.
Interesuje mnie
http://www.militaria.pl/hege/rewolwer_c ... _p3448.xml
ten właśnie colt
Jeżeli ktoś go posiada to byłbym wdzięczny za jakieś opinie.
I jeszcze jedno nurtujące mnie pytania Jaki wpływ na strzelanie ma kaliber
lepiej kupić 0.36 czy 0,44 ??
przeglądam to forum i widzę wiele uwag na temat wieku i bezpieczeństwa a ja nie napisałem nic o sobie
Więc mam 24 lata mieszkam w Krakowie i na co dzień pracuje z bronią palną więc nie jestem do końca laikiem ale z bronią CP nie miałem jeszcze do czynienia więc potrzebuję porady
Pozdrawiam wszystkich
Więc mam 24 lata mieszkam w Krakowie i na co dzień pracuje z bronią palną więc nie jestem do końca laikiem ale z bronią CP nie miałem jeszcze do czynienia więc potrzebuję porady
Pozdrawiam wszystkich
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
To jest bardzo dobry rewolwer. sam taki miałem. W kalibrze .36
Czy jest celny? U mnie było tragicznie. Kiepskie przyrządy celownicze, kiepski strzelec. Ale są tacy co potrafią z tego strzelać, że ho! ho!
Co do kalibru to .36 jest bardziej czuły na załadowanie (mniejsza kula) i ma cięższą lufę. .44 jest lekki i mniej wrażliwy na niedokładne załadowanie.
Pomyśl o Dragoonie. Duży, stabilniejszy. Broń i tarczowa i bardzo destrukcyjna.
Pozdro!!
Czy jest celny? U mnie było tragicznie. Kiepskie przyrządy celownicze, kiepski strzelec. Ale są tacy co potrafią z tego strzelać, że ho! ho!
Co do kalibru to .36 jest bardziej czuły na załadowanie (mniejsza kula) i ma cięższą lufę. .44 jest lekki i mniej wrażliwy na niedokładne załadowanie.
Pomyśl o Dragoonie. Duży, stabilniejszy. Broń i tarczowa i bardzo destrukcyjna.
Pozdro!!
Kaliber .36 potrafi byc bardzo celny. Strzelanie jest przy tym przyjemne - zero odrzutu, malo nagaru... No i, jak wiadomo, kwestie historyczne 
Navy .36 ma ciezsza lufe, ale mnie przez to lepiej lezal w dloni niz .44.
W Krakowie jest na pewno jeden taki rewolwer, tzn pewnie jest ich wiecej, ale co do jednego mam pewnosc.
Dragoon to dobry pomysl - latwiej sie go trzyma, ma wieksza rekojesc od Navy.
Pasternik, jak rozumiem, znasz?

Navy .36 ma ciezsza lufe, ale mnie przez to lepiej lezal w dloni niz .44.
W Krakowie jest na pewno jeden taki rewolwer, tzn pewnie jest ich wiecej, ale co do jednego mam pewnosc.
Dragoon to dobry pomysl - latwiej sie go trzyma, ma wieksza rekojesc od Navy.
Pasternik, jak rozumiem, znasz?
Widzę dwie wersje tego colta
jeden wyprodukowany przez A. Uberti Sp.A., Włochy
http://www.militaria.pl/hege/rewolwer_c ... _p3446.xml
a drugi F.A.P. F. LLI PIETTA di G&C Sp.A., Włochy
http://www.militaria.pl/hege/rewolwer_c ... _p2271.xml
obydwa po niecałe 1300 zł a prawdę mówiąc taka cena by mnie interesowała do tego dochodzą jeszcze akcesoria co i tak ją znacznie zwiększy.
Jaka jest różnica pomiędzy tymi produkcjami ??
i co lepiej kupić ??
A tak nawiasem mówiąc to nadal mam dylemat czy 0.36 czy 0.44
jeden wyprodukowany przez A. Uberti Sp.A., Włochy
http://www.militaria.pl/hege/rewolwer_c ... _p3446.xml
a drugi F.A.P. F. LLI PIETTA di G&C Sp.A., Włochy
http://www.militaria.pl/hege/rewolwer_c ... _p2271.xml
obydwa po niecałe 1300 zł a prawdę mówiąc taka cena by mnie interesowała do tego dochodzą jeszcze akcesoria co i tak ją znacznie zwiększy.
Jaka jest różnica pomiędzy tymi produkcjami ??
i co lepiej kupić ??
A tak nawiasem mówiąc to nadal mam dylemat czy 0.36 czy 0.44
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Akurat firmy to jedno. Wykonanie to drugie.
Niby Uberti jest lepszy ale wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Co do kalibru to miałem .36 teraz bym wybrał .44 ale nie navy ale Dragoona.
To trzeba zobaczyć samemu. Co komu pasuje i tak dalej. W obu koszt jednego strzału jest prawie taki sam. To są jakieś bardzo niewielkie róznice.
Pozdrawiam!
Niby Uberti jest lepszy ale wszystko zależy od konkretnego egzemplarza. Co do kalibru to miałem .36 teraz bym wybrał .44 ale nie navy ale Dragoona.
To trzeba zobaczyć samemu. Co komu pasuje i tak dalej. W obu koszt jednego strzału jest prawie taki sam. To są jakieś bardzo niewielkie róznice.
Pozdrawiam!
Uberti-Hege ma lepszą opinię niż Pietta, ale jak pisze Paweł (Mincerz), wiele zależy od wykonania konkretnego egzemplarza. Używam U-H kaliber .36, bo to absolutny klasyk i uważam, że strzelcowi CP wprost wypada go mieć - myślę o kalibrze .36. Dobrze kol. Witekk, że myślisz równoczesnie o akcesoriach, bo to wydatek nielichy, z którym trzeba się liczyć. Ja ze swoim navikiem .36 nie mogę dojść do ładu, sieje mi po tarczy, ale strzelec rewolwerowy ze mnie marny, a ponadto tę broń trzeba sporo tunningować , żeby "doszła do siebie". Jeśli się zdecyduję na kupno jakiegoś karabinu CP, a już się prawie zdecydowałem, to swojego navika ze względów finansowych chyba "pchnę" - chyba, bo mi szkoda...
-
- Moja broń:
Do strzelania tarczowego wybrałbym Navy, Dragon jak dla mnie jast zbyt cięzki. Kaliber chyba 44, chyba, bo nigdy z niego nie strzelałem, ale jak już pisali koledzy jest mniej wrażliwy na błędy amunicji. Na sąsiednim forum w temacie o celności colta wkleiłem zdjęcia ilustrujące skupienia jakie udało mi sie uzyskać z Nawy Pietty .36, ale lepiej kup Ubertiego.
Strzelałem z takiego zanim kupiłem Remingtona, z calkiem niezłym skutkiem. Był lepiej spasowany niż Pietta i miał zdecydowanie głębszy gwint.
Strzelałem z takiego zanim kupiłem Remingtona, z calkiem niezłym skutkiem. Był lepiej spasowany niż Pietta i miał zdecydowanie głębszy gwint.
Nie mam pojecia, czy poza mna zaglada tu jeszcze ktos z Krakowa. Najlepiej zarejestruj sie tez na iwebie i odezwij na forum regionalnym - pewnie przeczyta to jakis posiadacz Navy i sie umowicie.witekk pisze:I jeszcze jedno pytanie.
Myślę że najlepiej by było zobaczyć jak to wygląda.
Więc sprawa do ludzi z Krakowa
Jeżeli można was kiedyś spotkać na Pasterniku to jeżeli by wam nie przeszkadzało to chętnie bym podjechał zobaczył jak strzelacie obejrzał sprzęt i posłuchał co macie do powiedzenia
Jesli chcesz obejrzec jakas bron CP w ogole, to ja bywam w weekendy albo w srody, z tym ze najblizsza wizyte planuje za 2 tygodnie, wczesniej nie bede mial czasu.
- Mincerz
- Stary bywalec
- Moja broń:
Zwykły Remington. Na papierek. Jak masz pozwolenie i wolną promesę to spoko.JerzyS pisze:Pokaż nam tego Remingtona.Krzysztof Pawlik pisze:o.
Opisz jego zalety w porównaniu do innych. Gdzie najlepiej kupic na co uwazac?
Pozdro!
a moze toMincerz pisze:Zwykły Remington. Na papierek. Jak masz pozwolenie i wolną promesę to spoko.JerzyS pisze:Pokaż nam tego Remingtona.Krzysztof Pawlik pisze:o.
Opisz jego zalety w porównaniu do innych. Gdzie najlepiej kupic na co uwazac?
Pozdro!
http://zbrane-dave.rubicus.com/products ... ds-mason1/